Spring naar inhoud

Sporten in de open lucht onder viaduct Lelylaan

28 februari 2024

Sinds vorige week kan het: een workout doen onder het monumentale viaduct bij bushalte Lelylaan op de Johan Huizingalaan. Een idee van bewoner Adri Burgmeijer, waar hij buurtbudget voor kreeg. Op 21 februari was de feestelijke opening van het calisthenicsparkje.

Optrekken, boulderen, slingeren, tafeltennissen... het kan allemaal in het sportparkje onder het viaduct. "Alle toestellen zijn gekozen door bewoners," vertelt Adri. "Via een site kon de buurt vorig jaar stemmen op de toestellen die ze graag wilden." Hij is blij met het resultaat, al duurde het een paar jaar om zijn plan te realiseren. "Het moet nog een beetje ontdekt worden als sportplek, maar je ziet dat het in de buurt al gaat leven. Ik loop er vaak langs en zie regelmatig mensen in de rekken hangen."

Meer levendigheid
Meer mensen, meer levendigheid, meer kleur is precies wat Adri graag wil op deze plek. "Toen ik dit plan aandroeg bij het Buurtbudget Nieuw-West, was het viaduct een grauwe, ongure plek, waar je ’s avonds niet wilde lopen. Niet fris en niet schoon. Daar begint langzaam verandering in te komen. Ik hoop dat het sportparkje aanzet tot meer verbeteringen onder het viaduct."

Dansvloer erbij
Binnenkort wordt het calisthenicsparkje uitgebreid met een atletiekbaantje en een spel. En tot blijdschap van Adri komt er ook een mooie gladde dansvloer bij, waarop bijvoorbeeld de tango kan worden gedanst. "Een lang gekoesterde wens van mij. Zo verandert het van een sportplek in een 'beweegplek', en wordt het voor nóg meer bewoners aantrekkelijk om er gebruik van te maken."

Buurtbudget Nieuw-West
Adri kon zijn plan voor het sportparkje realiseren met een bijdrage uit het Buurtbudget Nieuw-West. Heeft u ook een mooi idee voor uw buurt? Vanaf mei kunnen er weer plannen ingestuurd worden voor het Buurtbudget van 2024. Houd de volgende kanalen in de gaten:

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren